گیمیفیکیشن - قسمت دوم

گیمیفیکیشن در آموزش الکترونیکی

بشر در طول تاریخ بازی های مختلفی را برای سرگرمی خود اختراع کرده است. بازی ها قدرت فوق العاده ای دارند و احساسات مختلفی را در افراد ایجاد میکند.  شما درگیر بازی میشوید و میخواهید که بازی را ادامه دهید و در نهایت از نتیجه بازی احساس رضایت پیدا کنید. انسان ها همیشه یک نوع بازی برایشان بسیار پرشور است به عنوان مثال٬ یکی بسکتبال را بسیار دوست دارد٬ یکی شطرنج را و دیگری بازی های ویدئویی را. 

....

ادامه مطلب: گیمیفیکیشن - قسمت دوم

گیمیفیکیشن - قسمت اول

گیمیفیکیشن (Gamification) چیست؟ 

تا به حال برایتان پیش آمده که ساعت ها سرگرم بازی کامپیوتری شده باشید و اصلا متوجه گذر زمان نشده باشید؟

 چرا این اتفاق می افتد؟ چرا از بازی حتی ساعت های طولانی خسته نمی شویم ولی مثلا درس خواندن کسل کننده است یا کار کردن برای بسیاری از افراد تجربه خوش آیندی نیست؟

 محققان معتقدند در هنگام بازی به دلیل افزایش ترشح هورمون دوپامین ، احساس لذت و رضایت از به دست آوردن پاداش به میزان زیادی افزایش می یابد و این احساسات به شما انگیزه تکرار یک عمل یا رفتار را می دهد، از سوی دیگر پایین بودن میزان دوپامین باعث کاهش انگیزه و شور و اشتیاق فرد می شود.

 

کلمه گیمیفیکیشن به فارسی به صورت های مختلفی ترجمه شده است. بازیوار سازی، بازیگونگی، بازی کاری، بازی پردازی، بازی سازی کلمات مختلفی است که برای معنای این واژه مورد استفاده قرار می گیرد. به طور خلاصه یعنی استفاده از المان های بازی برای پیشبرد اهدافمان در فضایی که به طور پیش فرض ربطی به بازی ندارد. گیمیفیکیشن با اضافه کردن بازی و سرگرمی به کارها باعث می شود، کارهایی را که برای ما سخت است و یا علاقه چندانی به انجامش نداریم را با میل و رغبت انجام دهیم.

 

از دوران کودکی شاید به یاد داشته باشید که در داخل بسته پفک تصویر فوتبالیست ها را قرا می دادند و با ارسال تعداد خاصی از این تصاویر می توانستید جایزه بگیرید.گیمیفیکیشن به جای متمرکز کردن  مشتری روی خرید، او را با بازی سرگرم می کند و درگیری ذهنی با برند ایجاد کرده و باعث افزایش وفاداری مشتریان می شود. گیمیفیکیشن از تمام مشخصاتی که یک بازی دارد استفاده می کند تا مشتری را وادارکند که یک عمل را بارها و بارها تکرار کند.

 

ساده‌ترین تعریف گیمیفیکیشن به این صورت است که گیمیفیکیشن یا بازی سازی، هنر تعبیه کردن مکانیزم های بازی در فضاهایی است که به صورت پیش‌فرض برای بازی طراحی نشده‌اند.

 

در آینده ادامه مطالب در خصوص این موضوع را قرار خواهیم داد...

 

عیدی مشمولین قانون کار در سال 99

با سلام.

طبق ماده واحده ای که در سال ۷۰ تصویب شده است،حداقل عیدی کارگران برابر با ۶۰روز از آخرین حقوق آنها یعنی ۲ماه است ومیزان حداکثر عیدی کارگران برابر با ۹۰ روز است.

 

برای آنکه بتوانید مبلغ عیدی سال ۹۹ را محاسبه کنید، در اولین قدم باید بتوانید کف و سقف عیدی سال ۹۹ خود را محسابه کنید. طبق مصوبه شورای عالی کار، همه شرکت‌های مشمول قانون کار باید به ازای یک سال کار، به کارکنان خود حداقل معادل ۶۰ روز آخرین دستمزد را به عنوان حداقل عیدی و ۹۰ روز آخرین دستمزد را به عنوان حداکثر عیدی پرداخت کنند. این جمله به این معنی است که میزان عیدی کارکنان نباید از ۶۰ روز دستمزد کمتر باشد و از ۹۰ روز دستمزد نیز بیشتر نشود.

لازم به ذکر است اگر در کارگاهی عیدی بالاتر از این حداکثر باشد، عرف کارگاه ملاک است.

برای ادامه نیاز به اعداد حداقل دستمزد روزانه مصوب شورای عالی کار داریم. این دو بخشنامه را ملاحظه بفرمایید:

بخشنامه دستمزد سال ۹۹

بخشنامه اصلاح دستمزد سال ۹۹ (از ابتدای تیرماه)

برای محاسبه حداقل عیدی سال ۹۹ ( یا همان کف عیدی ۹۹)، باید میزان دستمزد روزانه را در فرمول زیر قرار دهیم:

حداقل عیدی سال ۹۹ = ۶۰ x حداقل دستمزد روزانه **

با توجه به اینکه از ابتدای سال 99 تا انتهای خرداد ماه حقوق روزانه 611809 ریال بود و از ابتدای تیرماه حداقل حقوق روزانه به 636809 ریال تغییر یافت؛ این سوال مطرح می شود عدد 611809 ریال را ملاک قرار دهیم یا 636809 ریال را؟ طبق قانون آخرین حقوق ملاک است پس از 636809 ریال استفاده می نماییم

اگر عدد 636809 ریال را در این فرمول جایگذاری کنیم، حداقل عیدی سال ۹۹ برابر با 38.208.540 ریال خواهد بود. بنابراین، بر اساس مصوبه شورای عالی کار میزان حداقل عیدی سال ۹۹ نباید از این مبلغ کمتر باشد.

حداکثر عیدی سال ۹۹ یا سقف عیدی سال ۹۹ چقدر است؟

 برای محاسبه سقف عیدی سال ۹۹ از فرمول زیر استفاده می‌کنیم:

حداکثر عیدی سال ۹۹ = ۹۰ x حداقل دستمزد روزانه

حال، اگر مبلغ 636809 ریال را در فرمول بالا جایگذاری کنیم، حداکثر عیدی سال ۹۹ برابر با 57.312.810 ریال خواهد بود.

صورتهای مختلف آموزش مجازی

فایل مربوط به صورتهای مختلف آموزش مجازی تهیه شده توسط گروه های آموزشی استان قم‌را از اینجا دانلود بفرمائید.

دانلود